OVER ONS

Mijn naam is Jinke van Keeken, eigenaresse van piece of KEEK. 

Sinds mijn 14e ben ik gaan boksen samen met mijn vader, dit vond mijn vader belangrijk. Het is goed om te leren hoe je jezelf kunt verdedigen als het nodig is maar daarnaast sta je ook sterker in je schoenen als je weet wat je kan. 

Naast het boksen heb ik de verpleegkundige opleiding gedaan en ben ik nu bezig met de opleiding sociaal psychiatrisch verpleegkundige. 

Ik vind het schrikbarend om te zien hoeveel jeugdigen en volwassenen onzeker zijn en bang zijn om te falen. De maatschappij van nu zorgt er voor dat jeugd en volwassenen zichzelf gaan vergelijken met het perfecte plaatje wat uitgezonden wordt. 

Er zijn vrouwen die zich kwetsbaar, te dik en te klein voelen, omdat ze het gevoel hebben dat ze perfect moeten zijn. Elke dag opstaan en denken 'ik moet nu make-up op doen' want pas op dat moment voel ik me mooi. Dat soort situaties breken mijn hart. 

Ik vind het belangrijk dat iedereen met zelfvertrouwen op straat loopt. Dat je gelukkig bent met jezelf en als je dat niet bent, dat je tijd voor jezelf vrij maakt om wel gelukkig te worden.


Daarom heb ik piece of KEEK opgericht, speciaal ook voor mensen met overgewicht.


25 juli 2022: De dag dat ik een maagverkleining operatie kreeg. 

Door minder leuke situaties die in mijn leven zijn voorgekomen, ben ik mezelf gaan beschermen, een muur om mezelf heen gaan bouwen en niet meer kwetsbaar te zijn. Ik had een verkeerde levensstijl gecreëerd, door heel ongezond te eten en niet meer te gaan sporten. Door dat ik groot en stevig was, leek het alsof ik sterk in mijn schoenen stond. Maar elke dag kon ik wel huilen omdat ik me zo klein, onzeker en kwetsbaar voelde. 

Tot de dag van de operatie, durfde ik het aan niemand te vertellen dat ik een maagverkleining zou gaan krijgen. Dit kwam omdat ik me schaamde en ik bang was voor de reacties van anderen. Later besefte ik dat het onwijs dapper is om zo'n grote operatie te ondergaan en laat de meningen van anderen jouw leven en keuzes niet beïnvloeden. 

De operatie heeft mij een rollercoaster aan gevoelens gegeven, in een jaar tijd is er zo veel veranderd. Het heeft mij laten inzien hoe belangrijk sporten is voor een mens. 

Sporten bij piece of KEEK moet een veilige en vertrouwde omgeving bieden, waar je zonder schaamte kunt sporten en na afloop ervaringen en tips aan de bar kunt uitwisselen.

Mijn ervaringen en tips wil ik graag met jullie delen.


Waar ben ik?

Ik kijk in de spiegel en zie mezelf staan, een onzekere vrouw, 

met groter vallende kleding aan.

Altijd weg lachen en gezellig maar ergens diep van binnen, 

rolt daar een traan.

Een knijpend gevoel van onzekerheid en pijn.

Kon ik maar weer eens de oude "ik" zijn. 

Ooit komt er weer een dag dat ik me weer zeker voelen mag

en als de dag daar is gekomen

en het zekere gevoel weer bezit van mij heeft genomen. 

Kijk ik terug naar dit gedicht met een brede lach op mijn gezicht.